Wie zijn wij?

Het ontstaan van Symbo

Eind 1995 zijn we gestart met de oprichting van onze hondenschool, toen nog gekend onder de naam ‘t Houten kruis, om vervolgens in januari 1996 te starten met de eerste lessen. De publicatie was een feit in april 1996. Over een naamsverandering werd in 1999 beslist, waarna we – officieel in 2000 -, gekend zijn als Hondvriendelijke Vereniging Symbo vzw.

Toen waren we één van de eerste hondenscholen die op alle niveau’s beloningsgerichte training gaven. Gelukkig zijn er nu meer scholen die beseffen dat het voor onze trouwe viervoeters niet prettig is om met constante pijnprikkels en voortdurend geschreeuw door het leven te moeten gaan. Sinds 2005 hebben wij uiteindelijk onze vaste stek gevonden in Zwijndrecht, dit op terreinen die eigendom zijn van de Stad Antwerpen.

Leer de taal, denk- en leefwereld van uw hond kennen

Hondvriendelijke Vereniging Symbo vzw is een actieve vereniging die het welzijn van uw hond ter harte neemt. In kleine groepen, waar voldoende aandacht kan besteed worden aan iedereen in de groep, wensen we u in te leiden in de taal, denk- en leefwereld van uw hond.

Symbo hanteert de beloningsgerichte methode: je hond via beloningen opvoeden, zonder te straffen.

Bij ons kan iedereen terecht: elke hond – groot of klein -, elke geleider – jong of oud, man of vrouw. Samen leren wij u een goede geleider.

Ervaren instructeurs

U gaat bij ons les volgen bij ervaren instructeurs die een degelijke opleiding genoten hebben, én instructeurs die zeer geregeld workshops en cursussen volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van hondenopvoeding en hondenopleiding. Steeds zijn er bij ons instructeurs in opleiding om de continuïteit van de lessen te verzekeren. Wij staan garant voor lesgevers die goed zijn opgeleid voordat ze les mogen geven.