Veelgestelde vragen – allerlei

Hieronder de meest gestelde vragen rond verschillende onderwerpen:

Ik kan niet (altijd) twee keer per week les volgen. Wat nu?

Wij raden steeds aan om zoveel mogelijk met uw pup/hond naar de les te komen. Een minimum van 7 lessen op 10 stellen we voorop. U kan al eens een les moeten missen door werk of ziekte. Geen paniek, u kan bij de desbetreffende instructeur terecht voor een update van de gemiste les.

Kan u ons helpen met een specifiek probleem met onze hond?

Op Symbo geven wij in de puppy- en basiscursus gehoorzaamheidslessen waarbij de nadruk ligt op algemene gehoorzaamheidsoefeningen zoals de commando's "zit", "volgen" aan de leiband, "blijf", voedselcontrole, enz. Voor specifieke vragen maken onze instructeurs graag tijd voor en na de les. Indien u echter zit met een specifiek situatie (vb. neiging tot agressie, extreem angstig,...) raden wij aan de problemen eerst apart aan te pakken alvorens de gehoorzaamheidslessen bij ons aan te vangen. Symbo kan u zeker een aantal contactadressen geven. Contacteer ons hiervoor op info@symbo.be.

We hebben binnenkort een pup. Kunnen we al eens komen kijken?

U bent uiteraard van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze terreinen te Zwijndrecht, Zandstraat 18 op een van onze lesdagen: woensdagavond van 19u30 tot 22u30 en zaterdag van 10u00 tot 13u00.

Kan iemand anders met onze hond komen les volgen? Mogen we met twee begeleiders komen?

Mocht u bijvoorbeeld op voorhand weten dat u een aantal keer niet aanwezig kan zijn voor een les, is het mogelijk een idee om met twee geleiders naar de puppy- of basiscursus te komen. U dient gewoon beide geleiders op het inschrijvingsformulier aan te geven. Zo kan de tweede geleider inpikken wanneer u niet in de mogelijkheid bent om les te volgen.

Mag ik onze kinderen meebrengen naar de les?

Voor de puppy- en basiscursus is iedereen van het gezin welkom. Het is pas vanaf de vervolgklassen (vanaf Puppy+) dat we de voorkeur geven om maar met 1 geleider op het terrein te staan, de andere leden van het gezin kunnen dan langs de zijkant de les mee volgen.

Andere antwoorden over volgende onderwerpen: