Gehoorzaamheid

Gehoorzaamheid… Eén van de weinige disciplines die open staat voor iedereen: jong en oud, man en vrouw, honden met of zonder stamboom. Of het nu gaat om basisgehoorzaamheid of doorgedreven ‘obedience’, het hoofddoel is het sociaal opvoeden en het leren gehoorzamen van je hond, en dit op een beloningsgerichte manier, zonder straffen!  Het is gericht op wie zich wenst te verdiepen in de taal, denk- en leefwereld van de hond.

Start: Puppy, Puppy+, Basis en Basis+ cursussen

Alle honden starten in een puppycursus of basiscursus:

  • Puppycursus voor honden tot 5 maanden.
  • Basiscursus voor honden vanaf 5 maanden.

Deze cursussen duren 10 lessen / vijf weken. Na de puppy- of basisklas kunnen de honden met hun baasjes deelnemen aan de +klassen, ter voorbereiding van de vervolgklassen:

  • Puppy+ voor honden uit de puppyklas.
  • Basis+ voor honden uit de basisklas.

Bekijk hier de startdata van de volgende cursussen. Klik hier om in te schrijven voor de volgende cursus.

Vervolg: A-, B-, C-Klassen, Debutanten en Debutanten+

Voor geleiders die wensen verder te gaan met de gehoorzaamheid van hun hond zijn er na de Puppy+ of Basis+ volgende vervolgklassen:

  • A-Klas voor honden uit Basis+ en Puppy+.
  • B-Klas voor honden die net iets meer willen.
  • C-Klas voor de doorzetters, voorbereiding voor het brevet.
  • Debutanten voor de kraks waar geen uitdaging teveel voor is.
  • Debutanten+ voor de professionals in hart en nieren.

Om over te gaan naar een volgende klas dient een test afgelegd te worden. De data van de overgangen staan in de agenda. Deelnemen gebeurt in overleg met je instructeur.

Meer info?

Klik hier voor praktische info over de agenda.

Klik hier om in te schrijven voor de puppy- of basiscursus.

Voor bijkomende vragen én antwoorden kan u terecht bij de instructeurs gehoorzaamheid. Hoofdinstructeur: Toon Lens. Voor onze leden is er ook een info-brochure ter beschikking. Vraag ernaar in de kantine!

Hooperz

Wat is hooperz?

Hooperz is een recent nieuwe hondensport die elke baas en hond kan uitoefenen. De honden hoeven niet te springen dus het is niet belastend voor de gewrichten en het baasje hoeft ook niet mee te lopen. De hond leert op zelfstandige basis een volledig parcour of te leggen.
We leren de honden onder hooperz te lopen, door tunnels te crossen en rond tonnen te lopen, dit alles vormt uiteindelijk een groot parcour dat de honden volledig zelf dienen af te leggen door instructies van de baas.
De baas echter blijft in een cirkeltje staan en mag hier niet uitgaan en geeft commando’s en gebaren om de hond te begeleiden.
Een leuke sport voor baas en hond dus!
Dit alles doen we volledig beloningsgericht en zonder druk, we hebben geen ambitie voor wedstrijd maar willen gewoon op een leuke manier met onze honden bezig zijn.
We trainen op zaterdag van 12.00 u – 13.00u en op donderdag van 20.30u – 21.30u.

Andere disciplines op Symbo