Trainingen

Op Symbo wordt getraind in kleine groepen waar voldoende aandacht kan besteed worden aan iedereen in de groep. De groepen hebben een maximale grootte van 8 deelnemers, behalve in de basiscursus waar slechts 6 deelnemers worden toegelaten. Als er meer deelnemers zijn, worden de groepen opgesplitst. De hondenschool hanteert de beloningsgerichte methode, een manier van opvoeden, zonder straffen. Op onze trainingen staan er nooit mensen te vloeken, tieren, schreeuwen. Laat staan dat ze zouden rukken, trekken, sleuren of slaan of schoppen.

Wij tolereren niet dat mensen hun hond fysiek pijn doen. Dus ook wurgtuigen of prikbanden zijn totaal verboden in onze school.

Indien gewenst kan u bij de trainingen gebruik maken van de clicker. Wil u er meer over leren? Vraag dan gerust meer info aan uw instructeur.

Trainen bij slecht weer

Ook bij slecht weer kan er getraind worden, we zijn niet bang van een druppeltje regen of een stevige windvlaag. We letten steeds op de toestand van het terrein, de veiligheid van hond, baas en instructeurs. Als de omstandigheden het trainen onmogelijk maakt, wordt deze afgelast.

Voor de disciplines Agility en Dog Dance is er de mogelijkheid om ook binnen te ‘trainen’ in de kantine. Op die momenten wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt een theoretische les te geven, dit kan gaan over zeer uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot Agility (clickertraining, theoretische toelichting i.v.m. het sturen en duwen, videobespreking,…) en Dog Dance (clickertraining, wedstrijdroutine, muziekkeuze, het ‘droog oefenen’ van de routine zonder hond,…). U kan natuurlijk zelf een item aanbrengen of van de gelegenheid gebruik maken een moeilijkheid bij een oefening aan te kaarten.