Test sociaal gedrag

UPDATE: door de corona maatregelen zijn er een aantal zaken tijdelijk aangepast: zie PDF.

Deze test staat open voor alle honden en is erop gericht te kijken of je hond sociaal (lees: niet agressief noch angstig) is naar andere honden en naar andere mensen toe en dit in verschillende situaties. De hond in kwestie dient tevens normaal gedrag te vertonen in verkeersgesimuleerde situaties. De test wordt gekeurd door 2 externe keurmeesters. Er worden geen punten of kwalificaties toegekend, enkel de behoordeling ‘geslaagd’ of ‘niet geslaagd’ wordt gegeven.

We geven hier globaal een overzicht van de oefeningen:

  • Laten betasten van de hond
  • Laten controleren van tatoeage of ingeplante chip
  • Wandelen aan de leiband op een traject met als eindpunt het midden van een groep mensen
  • Bij zich roepen van de hond terwijl de geleider zich tussen een groep bewegende en pratende personen bevindt
  • Nagaan gedrag bij insluiting van de hond in bijzijn van zijn geleider
  • Nagaan gedrag zonder aanwezigheid van de geleider
  • Nagaan gedrag in het verkeer

De beoordelingscriteria, gedetailleerde omschrijving van de oefeningen en andere (administratieve) algemeenheden zijn terug te vinden in het ‘Reglement Test van Sociaal Gedrag’ (pdf, 37kb).

Test sociaal gedrag op Symbo

Als hondenschool, aangesloten bij de KKUSH (Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus), richten wij jaarlijks een Test Sociaal Gedrag (TSG) in. Voor 2019 gaat het TSG door op zaterdag 11 mei in de voormiddag. Voorafgaand aan de test organiseren wij ook één of meerdere oefenmomenten. Deze gaat door op zaterdag 27 april.

Hoe inschrijven?

Inschrijven gebeurd in een aantal stappen:

  1. Stuur het ingevulde inschrijvingsformulier (pdf, 12kb) naar wedstrijd@symbo.be of geef het af aan Etienne Van Steelandt
  2. Betaal het inschrijvingsgeld

U ontvangt een bevestiging als uw inschrijving volledig is en staat geregistreerd. U kan inschrijven tot uiterlijk 25 april 2015.